Tevékenységeink


Az egyesület tevékenységi köre sokrétű:

Gazdaképző szakelőadások, tanfolyamok szervezése az egyesület és a temerini termelők számára (mezőgazdasági termékekről, a konyhakerti veteményekről, szőlő- és gyümölcstermesztési, valamint növényvédelmi témákról).

A Vince-napi Nemzetközi Borfesztiválon a hazai borászokon kívül magyarországi, romániai, szlovákiai, bulgáriai, szlovéniai és horvátországi borászok is megmérettették már boraikat. 2010-ben 761 fajta bort bíráltak el eminens hazai és nemzetközi borbírák. A borkóstolónak több ezer látogatója van, és Temerin egyik legnagyobb turisztikai eseményének is mondhatjuk.

A Bácskai Regionális Pálinkaverseny és a Temerini Pálinkaverseny szervezése szintén szerves része tevékenységeinknek.

Társszervezői vagyunk az Illés-napi rendezvényeknek Temerin fogadalmi ünnepén.

 

Profilunkhoz tartozik a mezőgazdasági és konyhakerti termékek és termények bemutatója, valamint hogy egész évben segítséget nyújtsunk a 200 éves temerini kastélykert gondozásához és revitalizációjához.

Októberben a Dél-bácskai Tökfesztivált szervezzük, rendszeres a tökverseny és hagyományos tökből készült sütemények kóstolója (egyesületünk tagja többszörös bajnoka a nagykikindai országos tökversenynek is).


Fontosnak tartjuk a kapcsolattartást más civil szervezetekkel az országban és külföldön. Alapító tagjai vagyunk az Észak-bácskai Agráregyesületek Szövetségének. 2007 óta tagjai vagyunk a magyarországi KERTÉSZEK ÉS KERTBARÁTOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK is.

A kézimunka- és hagyományőrző szakcsoport évente több kiállítást szervez és részt vesz különböző hazai és külföldi rendezvényeken.

A hagyományokhoz híven részt veszünk az Újvidéki Ősz és Etno Fesztivál nevű tartományi rendezvényen, ahol őszi terménybemutatót és őszi mezőgazdasági munkákhoz illő szokásokat mutatunk be.

A Hagyományos disznóvágás keretein belül a Tájházban régi szokások szerint vágtuk a disznót és készítettünk töltelékeket, amelyekkel igen nagy sikert arattunk.

És még sok-sok összejövetel, akció, egyházi ünnepeken való részvétel, borkészítés, mikulásvárás jelzi a Temerini Kertbarátkör eddigi útját és további céljait...

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Legfrissebb cikkek

Eredmények

Kapcsolataink

© 2017 Temerini Kertbarátkör. Minden jog fenntartva. Designed by Akos Varga (office@eulink.rs)

Kertészlak - Vrtlarski dom

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print