Dél-bácskai Tökfesztivál


A Kertbarátkör a szőlőtermesztés és borkészítés fejlesztése mellett nem hanyagolta el a szántóföldi termelőket, de a konyhakertészeket és a dísznövénytermesztőket sem. Számtalan előadást szervezett számukra rangos hazai és külföldi előadók részvételével. Ezek az előadások rendre telt ház előtt zajlottak. Az egyik ilyen előadás alkalmával vetődött fel az ötlet, hogy meg kéne szervezni az amerikai óriástök- és a kolbásztök-termelők versenyét.

Megszerveztük. Rövidesen két alkalommal lettünk elsők a szerbiai töktermesztők Kikindán megtartott országos versenyén, de a rendre október első csütörtökén megtartott temerini megmérettetésre is több ezren voltak kíváncsiak. A legkülönfélébb töktermések gazdag látványa minden évben színt varázsolt az őszi ködbe.

És rádöbbentette a kertbarátokat arra, hogy az egyébként haszontalan termésű óriás tök maroknyi magja a nagy termésen túlmenően mire képes. Arra, hogy egy vegetációs időn át erősítse a barátságot a kertbarátok között. És ez nem kis dolog a mai rohanó világban.


A Tökversenyeken készült képeket itt tekintheti meg...


A Tökversenyek eredményei...


 

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Legfrissebb cikkek

Eredmények

Kapcsolataink

© 2017 Temerini Kertbarátkör. Minden jog fenntartva. Designed by Akos Varga (office@eulink.rs)

Kertészlak - Vrtlarski dom

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print