Vince-napi borverseny


Temerinben mindig nagy becsben tartották a bort. Nagyapáink idejében nem volt udvar, ahol ne szorítottak volna helyet egy-két „kvadrát” szőlőnek. De a „gang” oldalát is felfuttatták szőlővel, melynek árnyékában jólesett elfogyasztani a főként vörös szlankából nyert nedűt. A háztáji bortermelést a nagy parasztporták kettészelésével, új utcák nyitásával lehetetlenítették el. Mára azonban ezen a helyzeten sikerült változtatni.

Illés-nap


1854 óta Temerin fogadalmi ünnepe, ezekben az években ugyanis katasztrofális vihar és jégeső pusztította el Illés napján a temerini határt. Mivel Szent Illés napján érte őket a legnagyobb szerencsétlenség, és hogy az előző esztendőkhöz hasonló sorozatos elemi csapásoktól megszabaduljanak, július 20-át fogadott ünneppé nyilvánították.

Dél-bácskai Tökfesztivál


A Kertbarátkör a szőlőtermesztés és borkészítés fejlesztése mellett nem hanyagolta el a szántóföldi termelőket, de a konyhakertészeket és a dísznövénytermesztőket sem. Számtalan előadást szervezett számukra rangos hazai és külföldi előadók részvételével. Ezek az előadások rendre telt ház előtt zajlottak. Az egyik ilyen előadás alkalmával vetődött fel az ötlet, hogy meg kéne szervezni az amerikai óriástök- és a kolbásztök-termelők versenyét.

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Legfrissebb cikkek

Eredmények

Kapcsolataink

© 2017 Temerini Kertbarátkör. Minden jog fenntartva. Designed by Akos Varga (office@eulink.rs)

Kertészlak - Vrtlarski dom

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print