Naše delatnosti


U osnovne aktivnosti društva spada:

Organizacija stručnih predavanja za članove društva i za žitelje Temerina iz oblasti delatnosti društva. Najčešće teme su: poljoprivredna proizvodnja, proizvodnja i zaštita u oblastima vrtlarstva, vinogradarstva i voćarstva.

Naša najposećenija manifestacija je Januarski međunarodni festival vina. Na sajmu vina pored domaćih vinara prisutni su i vinari iz Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Slovačke, Bugarske i Slovenije. U 2010. godini imali smo 761 uzoraka vina koje su ocenjivale istaknuti stručnjaci iz zemlje, kao i međunarodne sudije iz inostranstva. Našu degustaciju vina posećuje više hiljada ljudi, i možemo je svrstati u najveće turističke manifestacije Temerina i okoline.

Organizatori smo Sajma rakije regije Bačke i Temerinskog sajma rakije.

Suorganizatori smo Ilin-dana, zavičajnog praznika Temerina.

U naše stalne aktivnosti spadaju prezentacije poljoprivrednih i povrtarskih proizvoda, kao i održavanje starog parka u Temerinu u saradnji sa staraocem.

Tradicionalno se održavaju i Južnobački dani ludaje, u vidu sajma bundeva i degustacije tradicionalno pripremljenih peciva od bundeve. Ističemo da je naš član višegodišnji prvak državnog takmičenja u Kikindi.


Posebnu pažnju posvećujemo saradnji sa sličnim društvima u zemlji i iz inostranstva. Osnivači i članovi smo Saveza agrarnih društava Severne Bačke. Od 2007. godine članovi smo SAVEZA DRUŠTAVA VRTLARA I PRIJATELJA BAŠTE iz Mađarske.

Sekcija za ručne radove i negovanje starih običaja godišnje održava nekoliko izložba ručnih radova u Temerinu, a učestvuju i na raznim izložbama širom zemlje i inostranstva.

Prisustvujemo na manifestacijama Novosadska jesen i Etno festival, koje su izložbe jesenjih plodova i tradicionalnih jesenjih običaja.

Organizujemo i Svinjokolju na tradicionalni način u zavičajnoj kući, u okviru kojeg po starim običajima vršimo klanje i pripremu proizvoda sa mogućnošću degustacije.

I još puno-puno aktivnosti: prisustva na verskim prazničnim događajima, kupovina grožđa i proizvodnja vina, doček Deda Mraza za decu, itd...

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Najnoviji članci

30 December 2017
28 December 2017
27 December 2017
06 May 2017

Rezultati

Saradnja sa srodnim organizacijama

© 2017 Temerinsko društvo prijatelja bašte. Sva prava zadržana. Designed by Akos Varga (office@eulink.rs)

Kertészlak - Vrtlarski dom

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print