Tevékenységeink 2000

Február 26. A Kertbarátkör küldöttsége részt vett testvérvárosunk, Jánoshalma borversenyén.  A borok minősítésével egyidőben borászaink ellátogattak Hajósra, ahol dr. Dujmovics László közvetítésének köszönhetően ígéretes barátság alakult ki az ottani borászok és egyesületünk képviselői között.

Március 14. A temerini borászok 12 bormintával vettek részt a Kiskőrösön megtartott 5. Kadarka International Grand Prix nemzetközi borversenyen. A négy országból beérkezett 314 bormintából a temeriniek egy arany, három ezüst és három bronzérmet hoztak el. Morvai László kiérdemelte a legsikeresebb “kis-bácskai” bortermelőnek járó aranyserleget. A négy egyenként hattagú bírálóbizottság egyikében Horváth László méltóképen képviselte a Temerinieket.

Március 16. Duško Stefanović, az  újvidéki Agrosztár igazgatója, a Novartis világhírű vegyipari cég képviselője tartott ismertetőt a növényvédelemről.

Március 20. A temerini Caritas humanitárius szervezet jóvoltából a Kertbarátkör veteménymagvakat osztott szét a tagság között.

Mácius 23. A Kertbarátkör vendége prof dr. Petar Cindrić szőlőnemesítő és Vladimir Kovač nemzetközi hírű bortechnológus.

Március 25. Gyümölcsoltó Boldogasszony napja. A Kertbarátkör tagjai részt vettek a védőszentjük napján tartott nagymisén.

Április 13. Dr. Berényi János a petrőci Mezőgazdasági Intézet igazgatója, nemzetközi tökszakértő a töktermesztés fortélyait ismertette a jelenlevőkkel.

Április 27. Balogh István előadása a Duna-deltában látottakról.

Május 8. Dr Dujmovics László és dr Dujmovics Csaba részt vesz a hajósi Orbán-napi borversenyen.

Május 11. Törteli László díszkertész előadása a dísznövényekről.

Június 1. A Kertbarátkör rendkívüli közgyűlése. Megalakul a kör természetvédelmi és környezetvédelmi szakosztálya. A közgyűlés előtt dr. Zoran Kresović az úvidéki mezőgazdasági kar tanára tartott előadást a sárgabarack metszéséről.

Június 8. Gergely József zentai újságíró a vendég. Diavetítéssel illusztrálta előadását a madárvédelemről. A Kertbarátkör megszervezte a medveszövők elleni szervezett védekezést.

Június 24. Szentesi vendégek fogadása, kirándulása Fruška gorára és Újvidékre.

Július 20. A Kertbarátkör aktív résztvevője az Illés nap szervezésének. A telepi emléktemplom felszentelésekor Szungyi László plébános felkérésére a kertbarátok szervezték a hívők és vendégek ökörsülttel történő ingyenes vendéglátást. A kör tagjai délelőtt a telepi templomudvarban terménykiállítást szerveztek, este pedig a Kókai-féle kertészetben sátoros esti mulatságra került sor.

Szeptember 8. A Kertbarátkör tagjai részt vettek a jánoshalmai szüreti mulatságon.

Szeptember 14. A Kertbarátkör küldöttsége a szentesi Király István Kertbarátkör jubileumán vett részt.

Szeptember 21.  Egy csoport temerini kertbarát Szentesre utazott a kertészeti szakközépiskola terménykiállítására.

Szeptember 18. A Kertbarátkör anyagilag támogatta Sörös Csaba temerini diák oroszországi szemműtétjét.

Szeptember 20. A Kertbarátkör borászai 1500 kg szőlőt préselnek ki bornak az egyesület részére.

Október 5.   II. TEMERINI TÖKVERSENY.  Ez alkalommal a súlyos politikai helyzetre való tekintettel elmaradt a tökételek kóstolója. A vendég dr. Berényi János a petrőci mezőgazdasági kutatóintézet igazgatója.

Október 14. SZÜRETI BÁL.

November 1. A Kertbarátok küldöttsége a közös megemlékezés keretében koszorút helyezett el az 1944/45-ös megtorlás magyar áldozatainak emlékére állított keresztnél a nyugati temetőben.

December 3. A Kertbarátkör küldöttsége Szungyi László plébános vendége volt.

December 10. A Kertbarátkör tagjai millenniumi fát ültettek a telepi emléktemplom kertjében.

December 13. A Kertbarátkör szerény támogatást nyújtott a községi Mikulásnak.

December 14. TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉS.

December 21. A Kör vendége Szécsi Gusztáv, a budapesti Kertészeti Egyetem zentai levelező tagozatának tanára. Előadásában a gyümölcstermesztés időszerű kérdésével foglalkozott. Az előadás második részében Illés Béla, a magyarországi Ponton kft. szakembere a Biomit környezetbarát lombtrágyát mutatta be.

December 26. JÁNOS-NAPI BORSZENTELÉS.

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
© 2017 Temerini Kertbarátkör. Minden jog fenntartva. Designed by Akos Varga (office@eulink.rs)

Kertészlak - Vrtlarski dom

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print